УВАГА!!! ОГОЛОШЕННЯ ДЛЯ БАТЬКІВ ДІТЯМ ЯКИХ ВИПОВНЮЄТЬСЯ 6 РОКІВ!


До уваги батьків дітей, яким на 01 вересня 2022 року виповнюється 6 років!

Ватутінський ліцей Нововодолазької селищної ради Харківської області оголошує про прийом документів для зарахування дітей до 1 класу з 29 квітня по 28 травня 2022 року (включно).

Для зарахування дитини до 1 класу батькам (або опікунам) слід надати до закладу освіти наступні документи:

- 1) копію свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);

2) оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089.

У зв’язку із запровадженням воєнного стану, та згідно з Порядком
зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти під час прийому документів на зарахування до 1 класу необхідно враховувати, що діти або один з їхніх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох документів, визначених підпунктом 1 пункту 4 розділу ІІ Порядку, зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів.

Відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», довідка є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Згідно з пунктом 6 Порядку, зарахування дітей до закладу освіти, у тому числі до 1 класу здійснюється, як правило, до початку навчального року та відповідно до території обслуговування. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0564-18#Text

Зазначимо, що такими, що проживають на території обслуговування Ватутінського ліцею, є мешканці, що мають постійну реєстрацію, та зареєстровані внутрішньо переміщені особи у с. Ватутіне та с. Вільхуватка.

Прийом документів, крім медичної довідки, здійснюється в сканованій формі електронною поштою ( school1972@ukr.net )

або особисто кожного четверга (в травні) з 8.00 до 11.00 в приміщенні Ватутінського ліцею.

Медичну довідку слід подати не пізніше 30 серпня 2022 року.

Держава гарантує здобуття загальної середньої освіти в закладі тієї територіальної громади, де зареєстрована особа, у тому числі і як внутрішньо переміщена, та за найбільш безпечною для дитини формою навчання, що може забезпечити заклад освіти. Гарантія діє і у разі зміни місця проживання дитини протягом навчального року.

Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.